28 september 2016

Kruidige haverkoekjes

Als je bedenkt dat havermout per 100 gram onder andere 13,1 gram eiwit, 7,5 gram vezels en 70 milligram calcium oplevert, zou je eigenlijk kunnen zeggen dat deze koekjes heel gezond zijn. Dat zijn ze natuurlijk niet, want er zit ook boter en suiker in. Gezondheid is dan ook niet het argument om deze koekjes te bakken.

Wat dan wel? De smaak natuurlijk! Deze koekjes zijn heerlijk knapperig, lekker kruidig door de kaneel en ik vind ze helemaal passen bij de herfst. Vooral maken dus, deze koekjes!

Dit recept komt trouwens uit het boek Niet zomaar… Koekjes! van Danny Capon. Een uitgebreide review van dit boek krijg je vrijdag van me! 



Aangepast uit Niet zomaar… Koekjes!
Ingrediƫnten:
  • 185 gram boter
  • 155 gram witte basterdsuiker
  • Paar druppels vanille-extract
  • 50 gram ei
  • 60 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 gram bakpoeder
  • Snufje kaneel
  • 250 gram havervlokken
Bereiding:
  • Roer de boter mals, voeg de suiker toe en blijf roeren tot het geheel een egale, bleke massa is. Roer ook de vanille en het ei door het mengsel. Voeg vervolgens de bloem, het zout, bakpoeder en kaneel toe en meng goed door. Roer tot slot de havervlokken erdoor, waarbij je ongeveer een theelepel bewaart voor de afwerking. Laat het deeg ongeveer een uur opstijven in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 5 mm dik. Bestrijk met wat eistrijksel, melk of water en bestrooi met de achtergehouden havervlokken. 
  • Steek of snijd er koekjes uit naar jouw voorkeur. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak tot ze goudbruin en gaar zijn. Dit zal tussen de 10-12 minuten duren.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...