12 september 2016

Boekreview: Gezondigen

Balans is wat mij betreft het codewoord voor het leven. Balans tussen quality time met vrienden en tijd voor jezelf. Balans tussen werk en privé. Balans tussen routine en avontuur. En balans tussen gezond en ongezond eten. Dat hebben de makers van het kookboek Gezondigen goed begrepen. In dit boek vind je namelijk gezonde en zondige recepten zonder concessies in één boek. 



Gezondigen is ingedeeld in categorieën die zich focussen op het ingrediënt of eindresultaat. Denk aan categorieën als koffie, citroen, cake en pasta. Leuke thema’s waarbij je in ieder thema wel iets kan vinden dat je lekker vindt. Gezonde en lichte recepten zoals tartaar van tomaten, loempia’s uit de oven en makreelsalade met rode biet zijn perfect voor als je een beetje op wil letten. En als je zin hebt om jezelf eens flink te verwennen, dan vind je gerechten als cinnamon rolls, spanish coffee cheesecake en froot loop macarons. 



Het beeldmateriaal in dit boek is prachtig. De foto’s zijn mooi, helder van kleur en niet overdreven doordacht. Door het vele gebruik van wit geaccentueerd met mintgroen is het een fris uitziend boek dat uitnodigt om te koken. Wat ik ook erg tof vind, zijn de quotes die door het boek verspreid zijn. Ik ben gek op quotes, zeker over eten, en ik vind het dan ook een echte toevoeging aan het boek. 



De recepten zijn eenvoudig. Geen ellenlange ingrediëntenlijsten of lastige technieken maar juist overzichtelijk en recepten die voor iedereen goed te maken zijn. Of je nu al jarenlange ervaring hebt in de keuken, of net probeert een beetje te experimenteren. 



Mocht je nog een leuk kookboek zoeken met recepten voor allerlei gelegenheden, dan is dit absoluut een aanrader. Een boek waar je velen een plezier mee zult doen!

Gezondigen is verschenen bij uitgeverij Karakter Uitgevers en is voor €17,99 onder andere te koop bij fonQ.nl. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...