Ik serveerde de amuse op deze porseleinen amuselepels van Cosy & Trendy. Ze zijn ideaal voor een chic hapje waarmee je je diner gelijk naar een hoger plan tilt.
Voor 6 lepels
Ingrediƫnten:
- 3 deelblokjes spinazie uit de diepvries, ontdooid
- 1 tl olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 flinke bieten, gekookt en geschild
- 80 gram zachte geitenkaas
- 6 kleine blaadjes munt
Bereiding:
- Bak de spinazie in de olijfolie samen met de knoflook en wat zout en peper tot de knoflook gaar is. Zet aan de kant.
- Snijd met een meloenlepel 6 bollen uit de bieten. Snijd de bollen door midden.
- Kneed de kaas even door om zacht te maken en verdeel vervolgens in zessen. Maak hiervan kleine schijven met dezelfde diameter als de bieten.
- Verdeel de spinazie over de lepels. Doe een schijfje geitenkaas tussen de twee helften van een bolletje biet en druk dit zachtjes aan. Leg het bolletje bovenop de spinazie. Maak af met een blaadje munt en serveer meteen.