Deze slice is lekker! Koud, zoet en chocolade-achtig. Je proeft de kikkererwten niet, al merk je nog wel iets van de structuur. Dat stoorde mij absoluut niet, dus ik kan je zeker aanraden om deze slice eens te maken. Ook heel lekker als ontbijtje!
Aangepast van Lisa goes vegan
Ingrediƫnten:
Bodem
- 150 gram geroosterde amandelen
- 8 dadels, ontpit
- snuf zout
- 10 dadels, ontpit
- 125 ml water
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- 1 glazen pot kikkererwten (320 gram uitgelekt en afgespoeld)
- 6 dadels, ontpit
- 1 el maple syrup
- 2 el pindakaas
- 100 gram pure chocolade, fijngehakt
Bereiding:
- Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier.
- Doe voor de bodem de amandelen, dadels en een snufje zout in de keukenmachine en draai tot een licht plakkerig mengsel. Druk dit in de bodem van je bakblik en zet 30 minuten in de vriezer.
- Meng voor de karamellaag de dadels, water, vanille en zout ook in de keukenmachine. Dit duurt wat langer want het moet een volledig glad mengsel zijn. Als het dat is, smeer je het over de bodem in het bakblik en zet het geheel weer 30 minuten in de vriezer.
- Doe voor de cookie dough laag de kikkererwten, dadels, maple syrup en pindakaas in de keukenmachine. Laat draaien tot een volledig glad en stevig mengsel. Het moet echt op koekjesdeeg lijken. Meng hier met de hand het grootste deel van de chocola doorheen, maar hou wat achter.
- Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en de karamel in de bakvorm. Verspreid het gelijkmatig en verdeel er de achtergehouden chocola over. Zet nog een kwartiertje in de vriezer en snijd er dan stukken van.
- Bewaar deze slice in de vriezer, dan blijft hij het langst lekker.