4 juli 2016

Sobanoodles met gember, miso en aubergine

Collega Merit schrijft een column voor een lokale krant. Onder het mom ‘Merit maakt mee’ loopt ze met allerlei mensen mee om nieuwe dingen te ervaren. Zo heeft ze bonbons gemaakt, een dagje met de brandweer meegelopen en meegezongen in een zeemanskoor.

Ze wilde ook een keer met mij koken, en dat kan natuurlijk. Dus maakten we iets met aubergine, want daar walgt ze van. Let wel: ze vroeg er zelf om.

Het eindresultaat was een kom sobanoodles met gember, miso en aubergine naar recept van Loveandlemons.com. En ook al was Merit ook na dit gerecht nog geen fan van de aubergine, het geheel was een groot succes.

En mocht je de column willen lezen, klik dan hier.



Voor 3 personen
Ingrediënten:
  • Voor de saus
  • 2 el misopasta
  • 2 el honing of agavesiroop
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 tl geraspte gember
  • 150 ml groentenbouillon
Verder
  • 2 el olijfolie
  • Blok stevige tofu
  • 1 aubergine, in plakken
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 2 lenteuitjes, in ringen
  • 300 gram sobanoodles
  • Paar flinke handenvol spinazie (150 gram ongeveer)
  • Sesamolie voor garnering

Bereiding:
  • Meng voor de saus de misopasta, honing, rijstazijn, knoflook, gember en bouillon door elkaar. Zet aan de kant. 
  • Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd vervolgens in blokjes. Bak deze blokjes in 1 el olijfolie goudbruin. Zet aan de kant. Kook intussen de noodles. 
  • Bak in de resterende olijfolie de aubergine gaar. Voeg, als deze klaar zijn, de noodles, saus en spinazie aan toe en roer dit door tot de spinazie is geslonken. 
  • Serveer in kommen en maak af met de tofu, lenteuitjes en sesamolie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...