20 juli 2016

Flammkuchen met chorizo, geitenkaas en aubergine

Flammkuchen zijn in! Dit knapperig gebakken deeg, belegd met zure room, spekjes en uien is een hit bij de borrel. En terecht. In een handomdraai zet je een heerlijk borrelhapje op tafel waar je je gasten, en jezelf, erg blij mee maakt. Maar ik vond het tijd voor variatie. Dus toen ik een pakket opgestuurd kreeg met onderstaande ingrediƫnten er in, was ik daar erg gelukkig mee en maakte direct deze flammkuchen.

Het resultaat was een supersmaakvol borrelhapje waarmee je makkelijk 8 mensen heel gelukkig kan maken. Lekker biertje erbij, en klaar ben je. Mocht je nu niet van aubergine houden, dan kan je die weg laten. Maar het is er wel super lekker bij.



Ingrediƫnten:
  • 1 aubergine van Melanza met kruidenmix voor gegrilde aubergine
  • 1 tl olijfolie
  • 1 rol Flammkuchendeeg van Tante Fanny
  • 1 zakje Stegeman Maaltijdverrijker licht pittige chorizoreepjes
  • 100 gram Old Amsterdam White
  • 100 gram ricotta
  • Een halve ui

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken. Meng de olijfolie met de kruidenmix en smeer dit op de plakken. Leg aan de kant. 
  • Rol het deeg uit en leg op het bakpapier op een bakplaat. Besmeer met de ricotta. Snijd de Old Amsterdam White in blokjes en verdeel dit over het deeg. Doe hetzelfde met de chorizo. Snipper de ui, en strooi dit over het geheel. Leg de gekruide plakjes aubergine bovenop en doe het geheel zo’n 15 minuten in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer meteen. 

Dit recept bevat meerdere producten die zijn opgestuurd door een PR-bureau of merk. Dit is niet van invloed op mijn mening. Ik word niet betaald om over dit product te schrijven. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...