27 juli 2016

Kruidige kaasstengels

Kaas is fantastisch, kaas met iets er doorheen is nog beter. Komijn bijvoorbeeld. Of brandnetel. Of noten. Ik vind het stuk voor stuk geweldig. Voor op brood, maar ook om er iets anders lekkers mee te maken.

Zoals deze kaasstengels. Met maar 2 ingrediƫnten heb je iets ontzettend lekkers op tafel staan. En of je het nu gebruikt als onderdeel van je hoofdmaaltijd, als bijgerechtje of als borrelhapje: ze zijn hoe dan ook een succes.

Kies trouwens vooral voor kaas die je zelf echt lekker vindt, want uit ervaring kan ik vertellen dat dit recept werkt met zo’n beetje elke soort kaas. Van mozzarella tot hele oude kaas, en van blauwe kaas tot brie. Ik koos dit keer voor de Maaslander Kruid & Pit in de smaak Rozemarijn en Pompoenpit. Ingrediƫnten:
  • 12 loempiavellen of vellen filodeeg
  • 140 gram kaas
  • Olie om in te bakken

Bereiding:
  • Snijd de kaas in 12 dikke repen. Als je kaasplakken gebruikt, dan kan je de plakken gewoon op elkaar leggen en ze dan in 12 repen snijden. 
  • Leg het loempiavel met een punt naar je toe. Leg de kaas hier op en vouw de punt er overheen. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol vervolgens tot een stevige sigaar. Bewaar onder een vochtige doek terwijl je de rest maakt. 
  • Verwarm je olie op middelmatig vuur en bak hierin de kaassticks goudbruin en knapperig. Het kan zijn dat er wat kaas uit komt lopen. Geeft niks, is alleen maar lekker. Serveer meteen, bijvoorbeeld met wat mosterd of chilisaus.
Dit recept bevat een product dat is opgestuurd door een PR-bureau of merk. Dit is niet van invloed op mijn mening. Ik word niet betaald om over dit product te schrijven. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...