Dit recept is trouwens perfect voor een doordeweekse dag. Het is eigenlijk supersnel klaar, is een stevige maaltijd en kan, als je wat extra maakt, ook prima de dag erna mee als lunch naar je werk. Heerlijk comfort food!
Ingrediƫnten:
- 4 el pittige paprikapuree (tomatenpuree kan ook)
- 300 gram vogeltongpasta
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram lams- of kalfsvlees (ik gebruikte lamsworstjes)
- 2 el gedroogde munt
- 1 stevige courgette
- 1 bosje dille
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
- Verhit een flinke scheut olie in een stoofpan of wok en bak hierin de ui, knoflook en vlees in ca. 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de paprikapuree toe en bak kort mee.
- Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ca. 1 cm onder staat. Laat de pasta op matig vuur rustig aan de kook komen. Als het water verdampt is, is alles gaar.
- Schep nu de courgetteblokjes met de gedroogde munt en wat peper en zout door de pilaf en laat het geheel gaar worden.
- Verdeel de pilaf over warme borden, bestrooi met de dille en besprenkel eventueel met wat druppels olijfolie.