13 juli 2016

Vogeltongpilaf met paprikapasta en dille

Nog een recept uit de Arab Food Lovers Box vandaag! Hierin zat namelijk een pak vogeltongen. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het leek heel erg op orzo: pasta in de vorm van rijst. Het bleek grotendeels hetzelfde: het verschil tussen Arabische pasta en Italiaanse pasta blijkt echter te zijn dat de Arabische pasta in de saus gegaard wordt, terwijl Italiaanse pasta in kokend water bereid wordt en daarna pas bij de saus gaat.

Dit recept is trouwens perfect voor een doordeweekse dag. Het is eigenlijk supersnel klaar, is een stevige maaltijd en kan, als je wat extra maakt, ook prima de dag erna mee als lunch naar je werk. Heerlijk comfort food!



Ingrediƫnten:
  • 4 el pittige paprikapuree (tomatenpuree kan ook)
  • 300 gram vogeltongpasta
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram lams- of kalfsvlees (ik gebruikte lamsworstjes)
  • 2 el gedroogde munt
  • 1 stevige courgette
  • 1 bosje dille
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:
  • Verhit een flinke scheut olie in een stoofpan of wok en bak hierin de ui, knoflook en vlees in ca. 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de paprikapuree toe en bak kort mee.
  • Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ca. 1 cm onder staat. Laat de pasta op matig vuur rustig aan de kook komen. Als het water verdampt is, is alles gaar.
  • Schep nu de courgetteblokjes met de gedroogde munt en wat peper en zout door de pilaf en laat het geheel gaar worden.
  • Verdeel de pilaf over warme borden, bestrooi met de dille en besprenkel eventueel met wat druppels olijfolie.
Dit recept bevat producten die opgestuurd zijn door een PR-bureau of merk. Dit is niet van invloed op mijn mening. Ik krijg niet betaald om over deze producten te schrijven.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...