28 februari 2014

Snelle kipsalade

Restjes vlees. Hier in huis hebben we die niet zo veel. Dus die enkele keer dat het wel voorkomt, wil ik er ook het beste van maken. Zoals deze kipsalade. Hij is romig, fris en laat je vragen om meer. Bovendien kan deze salade zowel als broodbeleg, als lekkers op een toastje bij de borrel of op een blaadje witlof als chic hapje. 



Ingrediënten:
  • Het vlees van 5-6 gebraden drumsticks
  • 2 flinke eetlepels mayonaise
  • 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ el gedroogde peterselie

Bereiding:
  • Snijd het vlees van de kip heel fijn. Doe het eventueel in de keukenmachine. 
  • Meng de mayo, yoghurt en citroensap door elkaar. Zet aan de kant. Doe paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en peterselie door de kip. Roer hier het mayonnaisemengsel doorheen. Dek het geheel af en zet minstens een uur in de koelkast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...