Dat het een favoriet is, is goed te verklaren. Het krokante van de rijst is een goede tegenhanger voor het zachte, zoete, haast taaie van de marshmallow geeft zowel qua textuur als qua smaak een plezierige ervaring. Natuurlijk is het mierzoet, die smaak voert de boventoon. En ik ga ook niet zeggen dat er allerlei complexe smaken onder zitten. Dat is namelijk niet zo en zo is het ook niet bedoeld. Maar lekker is het wel.
Kan je nou geen rice krispies vinden? Gebruik dan gepofte tarwe. Die is in Nederlandse supermarkten overal te vinden onder bijvoorbeeld de naam honey puffs of zoiets dergelijks.
Ingrediënten:
- 300 gram marshmallows
- 1,3 liter rice krispies (het handigst is afmeten in een maatbeker)
- 3 eetlepels roomboter
Bereiding:
- Bekleed een vierkante bakvorm met aluminiumfolie en vet de folie goed in.
- Smelt de boter. Doe hier de marshmallows bij en laat deze op laag vuur smelten. Blijf roeren, het kan even duren.
- Meng, als de marshmallows helemaal gesmolten zijn, de rice krispies met een stevige lepel door het marshmallowmengsel. Dit is een plakkerig en zwaar klusje, maar houd vol.
- Schep dan het mengsel in de bakvorm. Vet je handen in en druk het mengsel aan. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.