21 februari 2014

Home made after eights

Zelf bonbons maken. Het staat op mijn to do-lijst, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. Ergens vind ik het misschien ook wat intimiderend. Chocola temperen, een vulling maken, zorgen voor een mooi gelijkmatig laagje chocola om die vulling heen…

Deze chocolaatjes zijn een stuk minder intimiderend. Sterker nog, deze after eights zet je eigenlijk heel snel en makkelijk in elkaar. Kwestie van een aantal dingen samen smelten, in lagen over elkaar gieten en klaar ben je. Geloof je me niet? Zie hier het recept. 



Ingrediënten:
  • 200 gram pure chocolade
  • 155 gram poedersuiker
  • 1 el melk
  • ½ el plantaardige olie, neutraal van smaak (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 6 druppels pepermunt extract
Bereiding:
  • Bekleed een bakvorm met aluminiumfolie. De vorm van de bakvorm maakt hiervoor niet uit. Zorg dat de aluminiumfolie zo glad mogelijk is. Smelt 100 gram van de chocolade en giet dit in de bakvorm. Verdeel in een egale laag en zet in de koelkast om op te stijven. 
  • Meng de poedersuiker met de melk en olie en meng tot een dikke pasta. Zet dit mengsel 1-2 minuten in de magnetron, of tot deze helemaal zacht is geworden. Voeg de pepermunt toe en meng goed door. Verhit eventueel nog even in de magnetron als het mengsel weer te stijf is geworden. 
  • Giet het pepermuntmengsel bovenop de chocoladelaag in de bakvorm. Verdeel gelijkmatig en laat opstijven in de koelkast. 
  • Als de pepermuntmassa uitgehard is, smelt je de tweede helft van de chocolade. Giet dit weer bovenop het pepermuntmengsel en verdeel ook dit gelijkmatig. Laat het geheel minstens een uur opstijven in de koelkast en snijd daarna in stukken met een warm mes. Wel eerst de aluminiumfolie er af halen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...