14 februari 2014

Ravioli in tomatensaus met spinazie en crème fraîche

Dit recept moest eigenlijk tortellini in een crème fraîche saus uit de oven worden. Gaandeweg besloot ik toch meer zin te hebben in ravioli. En eigenlijk vond ik een beetje tomatensaus daarbij ook wel lekker. Oh, en ik had nog wat spinazie in de vriezer, dat kon er mooi bij. En een beetje minder crème fraîche mag ook wel. Hmm, en waarom moest dit ook alweer in de oven? 

Ik ben benieuwd of meer mensen dit hebben. Dat je begint met een idee voor een recept, maar uiteindelijk toch iets heel anders op tafel zet. Ik zal vast niet de enige zijn.

Hoe dan ook, het eindresultaat van deze afdwaling stelde meer dan tevreden. Zomaar ineens stond er een maaltijd rijk aan groenten op tafel. En het beste van alles was dat het maken ervan helemaal niet zo veel tijd had gekost. Al met een succesvolle avondmaaltijd zonder al te veel moeite. 



Voor 4-5 personen
Ingrediënten:
  • 400 gram ravioli met kaasvulling
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 3 flinke uien
  • 250 gram champignons
  • 150 gram gehakte diepvriesspinazie
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 el oregano

Bereiding:
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn en het meeste vet hebben losgelaten. Haal de reepjes uit de pan en zet aan de kant. Giet het meeste vet weg, maar houd ongeveer een eetlepel aan vet in de pan. Bak hierin de uien en champignons goudbruin en gaar. Ze mogen best een beetje kleur hebben. 
  • Voeg de gezeefde tomaten, diepvriesspinazie, oregano en spekreepjes toe aan de uien. Laat de spinazie ontdooien en laat de saus daarna nog minstens 10 minuten pruttelen. 
  • Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ravioli daarna met de saus. Serveer meteen, eventueel met wat Parmezaanse kaas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...