En zo zie je maar dat je van een nood best een deugd kan maken. Dit recept is namelijk erg goed bevallen en gaat zeker vaker op tafel verschijnen.
Voor vier personen, uit Allerhande
Ingrediënten:
- 1 pak Chinese eiermie (250 g)
- 2 el sesamzaad
- 2 cm verse gember , geschild
- 3 el zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- 300 gram filetlapjes, in reepjes
- 1 el bruine suiker
- 2 el vloeibare honing
- 1 Chinese kool, in reepjes
- 3 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een wok en rooster het sesamzaad in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember fijn.
- Verhit de wok en schenk de olie erin. Bak de gember en knoflook 1 min. Voeg het vlees, de suiker en honing toe en roerbak 3 min. Doe de kool erbij en schep 3 min. om tot de kool voldoende geslonken is.
- Voeg de mie toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie. Bestrooi met het sesamzaad en verdeel over 4 kommen.