Gezond koken en gezond eten hoeft niet veel tijd te kosten. Met verse groenten en wat vaste items in de voorraadkast kom je al een heel eind. Dus laat die stoommaaltijd lekker voor wat het is en probeer dit recept eens. Het is lekkerder en gezonder. Een win-win.
Dit recept is trouwens veganistisch. Een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas is hier wel erg lekker op, maar hoeft niet. Dan is het natuurlijk niet meer veganistisch. Wel vegetarisch. Voor we daar ruzie over krijgen. En hou je niet van quinoa of kan je het niet vinden? Zilvervliesrijst is ook een prima optie. Of volkorenpasta.
Voor 2 grote eters
Ingrediƫnten:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram gezeefde tomaten
- 500 ml groentebouillon
- ½ bloemkool, zeer fijngehakt
- 100 gram quinoa
- 2 flinke handenvol spinazie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Fruit de ui en de knoflook op hoog vuur aan tot ze zacht zijn en de randjes goudbruin worden. Giet hier de gezeefde tomaten bij, voeg het paprikapoeder toe, bak 30 seconden mee en voeg dan de bouillon toe. Laat aan de kook komen en doe hier de quinoa en bloemkool bij. Laat 10 minuten koken. De soep wordt dik door de quinoa die het vocht absorbeert. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de spinazie grof en doe dit onderin de soepkommen waar je uit gaat eten. Giet de hete soep hier bovenop. De spinazie zal slinken door de hitte van de soep. Maak eventueel af met wat Parmezaanse kaas.