Dat geldt niet alleen voor de zoete soort. Hartige koekjes zijn ook lekker. Kaaskoekjes bijvoorbeeld. Krabkoekjes. Of courgettekoekjes. Zoals deze. Volgens mij kan je je kind hier zelfs mee beïnvloeden als hij of zij niet van groenten houdt. “Maar het zijn koekjes. En koekjes vind je toch lekker?” Zelfs stressvolle maaltijden worden beter met koekjes.
Het leuke van deze koekjes is dat ze supersnel gemaakt zijn en het weer eens iets anders dan de standaard salade of worteltjes en doperwtjes is. Deze koekjes zijn overigens ook een prima optie voor vegetariërs.
Voor 4 koekjes
Ingrediënten:
- 1 grote courgette
- 1 fijngesneden lente-uitje
- 1 ei
- 1-2 eetlepels bloem (afhankelijk van hoe nat je mengsel is)
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel kerriepoeder
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- Rasp de courgette en knijp voorzichtig uit om het meeste vocht er uit te krijgen. Doe de courgette en de lente-ui in een kom en breng op smaak met het komijnpoeder, kerriepoeder en zout en peper. Roer hier het geklutste ei doorheen. Voeg vervolgens de bloem toe om een stevig maar niet te droog mengsel te krijgen. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en vorm hier in je handen ronde, platte hamburgers van.
- Verwarm in een koekenpan de olijfolie. Bak hierin de koekjes krokant en goudbruin. Serveer met zelfgemaakte Thai Sweet Chili saus.