Ik maakte hieronder een variant met daarin een flinke scheut lekkere rum. Wil je nu geen alcohol, laat dat dan weg. Je kan ook kiezen voor een ander soort alcohol. Denk bijvoorbeeld aan whisky of wodka.
Let op: dit is een sweet cider recept. Gewone cider is een alcoholische drank op basis van appelsap, zoals Jillz in Nederland. Daar kan je hetzelfde mee doen als met appelsap, maar ik wilde graag deze variant maken.
Ingrediënten:
- 1 liter troebele appelsap
- 1 eetlepel vanille extract
- 2 steranijs
- 1 citroen, in plakken
- 1 mandarijn, in plakken
- 1 appel, in plakken
- 2 kaneelstokjes
- 3 eetlepels rum
- Optioneel: wat bruine suiker of honing
- Doe alle ingrediënten behalve de suiker in een pan. Breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de smaken 5-10 minuten trekken. Proef of er suiker of honing bij moet. De drank moet niet te zoet zijn.
- Schep de cider in grote glazen of bekers. Serveer warm.