Hoe dan ook, laten we het vermeende gezondheidsaspect van dit recept laten voor wat het is. Wat je dan namelijk overhoudt is een heerlijke eenhapsbrownie die eigenlijk zo klaar is. Het beslag is makkelijk om te maken en uiteindelijk heb je een heerlijk hapje voor bij de thee of koffie. Deze brownie is niet zo compact en smeuïg als je gewend bent van brownies, maar de chocoladelikeur maakt dat meer dan goed.
Voor 24 brownies, van myrecipes.com
Ingrediënten:
- 65 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 3 el cacaopoeder
- 4 eiwitten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels chocoladelikeur
- 5 eetlepels cocoa nibs
- 24 pecannoten
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een minimuffinvorm voor 24 muffins in met wat zonnebloemolie.
- Zeef bakmeel, suiker en cacaopoeder samen in een kom. Klop de eiwitten schuimig. Voeg ze dan, samen met de zonnebloemolie, chocoladelikeur en cocoa nibs toe aan het bloemmengsel. Klop tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvorm. Leg op elke brownie één pecannoot. Bak het geheel in 8-10 minuten gaar. Laat afkoelen voor je ze serveert.