Wat wel belangrijk is bij deze soep is om goed te proeven en niet te zuinig om te gaan met zout. Geroosterde groenten worden over het algemeen vrij zoet. Een flinke snuf zout kan dus zeker geen kwaad.
Voor 2-3 kommen soep
Ingrediƫnten:
- 6 tomaten, gehalveerd
- 1 ui, in parten
- 1 paprika, in stukken
- ½ courgette, in dikke plakken
- 3 tenen knoflook, in hun schil
- Olijfolie
- Zout en peper
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde rozemarijn
- Kokend water
- 3 plakken parmaham
- 75 gram stevige geitenkaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alle groenten inclusief de knoflook in een enkele laag op de bakplaat. Bestrooi flink met zout en peper, oregano en rozemarijn. Besprenkel het geheel met olijfolie. Rooster de groenten zo’n 40-45 minuten, of tot de groenten goed geroosterd zijn.
- Bak intussen de parmaham in wat olijfolie krokant in een koekenpan. Breek de parmaham in kleinere stukjes. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
- Knijp de knoflook uit de schilletjes en doe samen met de andere groenten in een blender. Voeg kokend water toe en blend tot je een gladde soep hebt. Maak de soep zo dik of dun als je zelf wilt.
- Doe de soep in kommen en maak af met de parmaham en geitenkaas.