12 december 2014

Bladerdeegrolletjes met gehakt

Mijn grootste ergernis bij saucijzenbroodjes is dat de verhouding deeg-vlees meestal niet in balans is. Vaak zit het vlees maar aan één kant van het broodje en aan de andere kant heb je alleen een hap bladerdeeg. Gelukkig kan je zelfgemaakte saucijzenbroodjes zo aanpassen dat je daar geen last van hebt.

L. bakte deze rolletjes zo dat hij al het overtollige deeg weg sneed. Daarnaast rolde hij de plakken iets uit zodat het deeg minder zou rijzen in de oven. Op die manier werd het vlees het belangrijkste onderdeel van het broodje. In feite hadden rolletjes daardoor weinig meer te maken met saucijzenbroodjes, maar dat maakte ze niet minder lekker.

Krijg je met kerst een grote groep mensen op visite? Maak deze rolletjes dan ook en snijd ze in drie kleinere stukjes. Je hebt dan een prima borrelhapje.



Ingrediënten:
  • 3 plakken bladerdeeg
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ ui, heel fijn gesnipperd
  • Flinke handvol paneermeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Snuf cayennepeper

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de plakken bladerdeeg in alle richtingen uit zodat ze nog steeds vierkant zijn. Ze zijn dan wel een stuk dunner en aan alle kanten zo’n 1-2 cm groter. Snijd de plakken dan in twee gelijke stukken.
  • Kneed het gehakt met het ei, ui, paneermeel, kerriepoeder, knoflookpoeder en cayennepeper samen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Verdeel het gehakt in 6 delen en maak hier rollen van met dezelfde lengte als het bladerdeeg. Leg het gehakt er op en rol het bladerdeeg er omheen. Leg dit met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak het geheel in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer meteen, eventueel met een sausje van gelijke delen mayonaise en mosterd, waar je wat honing aan toevoegt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...