Uit Allerhande 11-2012
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 4 kippenbouten
- 1/2 chorizo (worst a 250 g), in plakjes
- 1 ui, in ringen
- 1 zak paprikamix (3 stuks), in reepjes
- 125 ml droge witte wijn +
- 1/2 bakje tijm (a 15 g)
- 1 stokbrood
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten in 3 min. rondom bruin aan. Leg ze in de braadslee. Bak de chorizo en ui 3 min. in dezelfde koekenpan. Doe de paprika erbij en bak nog 2 min. Schep bij de kip in de braadslee.
- Schenk de wijn erbij en leg de takjes tijm rond de kippenbouten. Bestrooi met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Stoof de kippenbouten in ca. 30 min. gaar in de oven. Serveer met het stokbrood.