Toch kan ik soms nog steeds erg blij worden van kipfilet, bijvoorbeeld in een salade. Voorwaarde is dan wel dat deze goed gemarineerd is. Daarom leek het me leuk om mijn standaardmarinade voor kip eens te delen. Hij is supersmaakvol, snel klaar en ideaal voor degenen die normaal hun kipmarinade uit een pakje halen. Hier zitten namelijk geen kunstmatige smaakstoffen of teveel zout in. En het enige wat je na het marineren nog hoeft te doen, is de kip even bakken.
Ingrediƫnten:
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels ketjap manis
- ½ fijngesnipperd uitje
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Snufje chilipoeder
- ¼ tl kerriepoeder
- ¼ tl paprikapoeder
- 1 el soyasaus
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Meng alle ingrediƫnten door elkaar. Snijd de kipfilet in stukken. Roer door de marinade. Laat minstens 20 minuten, en maximaal 24 uur.