Deze pasta kwam tot stand op een dag waarop eigenlijk alle drie de bovenstaande situaties van toepassing waren. Als ik heel eerlijk ben, had ik het eigenlijk het liefst zonder broccoli gemaakt. Maar iets over gezond eten, vezels en vitaminen en zo. Uiteindelijk heeft het me niet in de weg gezeten.
Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 75 gram boter
- 75 gram bloem
- 750 ml volle melk
- 1 stronk broccoli, in roosjes
- 200 gram geraspte kaas
- Snufje komijnpoeder
- 400 gram pasta
- 250 gram spekblokjes
Bereiding:
- Kook de pasta 1-2 minuten korten dan aangegeven op de verpakking. Laat in de laatste 4 minuten de broccoli meekoken met de pasta. Giet af, en zet aan de kant. Bak ook de spekblokjes krokant.
- Maak intussen de saus door de boter in de pan te laten smelten. Voeg de bloem toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan in kleine hoeveelheden de koude melk toe, en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met flink zout en peper, de komijnpoeder en 150 gram geraspte kaas.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roer de saus en de spekblokjes door de pasta en broccoli. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven kaas. Zet 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de pasta helemaal gaar.