Gelukkig zijn er deze repen. Met een keukenmachine in een mum van tijd gemaakt, ze hoeven alleen even op te stijven in de koelkast en ze zijn vullend, gezond en geven energie voor 10. Missie geslaagd, al zeg ik het zelf.
Ingrediƫnten:
- 20 pitloze dadels
- 50 gram hazelnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
- Optioneel: Water
Bereiding:
- Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Haal ze er uit en doe de dadels er in. Laat de machine draaien tot je een plakkerige dadelmassa hebt.
- Voeg de hazelnoten en kokos toe aan de dadels, en laat draaien tot je een massa hebt die een bal vormt. Het kan zijn dat je een paar druppels water toe moet voegen om het goed plakkerig te krijgen.
- Bekleed een bakvorm met vershoudfolie en stort het mengsel hierin. Stevig aandrukken en bekleden met vershoudfolie. Na een uurtje in de koelkast kan je ze in acht repen snijden. Ze zijn het beste te bewaren in de koelkast, maar ze kunnen zonder problemen een dagje mee in je tas.