23 oktober 2013

Mangotaartje met mascarponevulling

Als ik een taart wil, denk ik meestal aan iets met chocolade. Of iets romigs. Maar fruittaarten staan nooit zo hoog op mijn lijstje. Dus besloot ik voor de verandering dit taartje eens op tafel te willen zetten. Zoet en romig, maar toch met fruit. Hij was heerlijk.

Het originele recept is van Rudolph’s bakery, en hij deed er ook nog dragon in. Hartstikke lekker als je van anijsachtige smaken houdt. Maar aangezien ik niet houd van venkel, anijs of gestampte muisjes, liet ik die maar even achterwege. 



Ingrediƫnten:
Deeg
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g suiker
  • 150 g boter
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 mespuntje zout
Mascarponevulling
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 325 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 2 mango's
  • 100 g abrikozenjam
  • 3 el water
Bereiding:
  • Maak een kuiltje in bloem en meng daarin bakpoeder, suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de suiker door de mascarpone. Roer er een voor een de eieren en als laatste de bloem door. Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand van het deeg.

  • Schil de mango’s en snijd de mango in plakjes. Zet de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling.
Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
Verwarm abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...