Toch zijn deze bars zo gemaakt. Goed, als je de dulce de leche zelf maakt, kost dat even tijd. Maar als je daar geen zin in hebt, kan je ook zelf karamelsaus maken of een pot Bebogeen, de Nederlandse tegenhanger van dulce de leche, gebruiken. Maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk, en geniet van deze koekjes.
Recept van joyofbaking.com
Ingrediƫnten
- 170 gram roomboter op kamertemperatuur
- 50 gram suiker
- Snufje zout
- ½ tl vanille extract
- 210 gram bloem
- 1 blikje dulce de leche, gemaakt van gecondenseerde melk (397 gram)
- 100 gram pure chocolade
- 1 el zonnebloemolie
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de boter, suiker, zout, vanille en bloem tot een glad deeg. Verdeel dit in een gelijk laag over een vierkante, ingevette bakvorm (20x20 cm). Bak dit 20 minuten, of tot de bovenkant van het shortbread licht gekleurd is.
- Laat het shortbread in de vorm afkoelen. Verwarm de dulce de leche in de magnetron en giet dit op de shortbread. Verdeel in een gelijkmatige laag en laat afkoelen. Smelt de chocolade samen met de zonnebloemolie tot een glad mengsel. Giet dit op de dulce de leche en laat dit hard worden. Snijd daarna in stukjes.