Ingrediƫnten:
- 1 beenham
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 200 ml groenten- of runderbouillon
- Scheutje rode wijn
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de knoflookpoeder met de olijfolie, peper en zout. Smeer het vlees hiermee in. Bak het vlees in een ovenschaal vervolgens 10 minuten per 100 gram.
- Fruit de ui in de boter tot deze zacht en glazig is. Roer de knoflook er doorheen en bak een minuutje mee. Meng dan de bloem erdoor en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan in kleine beetjes de bouillon toe en roer tot een gladde saus.
- Laat het vlees even rusten op een bord terwijl je de jus afmaakt met een beetje rode wijn. Snijd de ham in plakken en maak af met de saus. Serveer met wat gebakken krieltjes en een salade.