En hij was heerlijk zoet. Heerlijk smeuïg. Heerlijk.
Recept van Rudolph’s bakery
Ingrediënten:
- 3 bananen
- 300 g suiker
- 250 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 250 g zonnebloemolie
- 2 eieren
- 0.5 tl zout
- 0.5 tl kaneelpoeder
- 0.5 tl nootmuskaatpoeder
- 2 appels
- 100 g geschaafde amandelen
- 1 scheutje rum
- 3 el abrikozenjam
- Verwarm de oven voor 175 ºC. Prak 2 bananen. Meng de suiker, bloem, bakpoeder, olie, eieren, zout, bananenpuree, kaneel en nootmuskaat met elkaar. Vet de taartpan in en leg bakpapier op de bodem.
- Snijd de resterende banaan in dikke plakken. Schil de appels, verwijder het klokhuis, halveer de appels en snijd in even dikke plakken als de banaan. Verdeel de appels en de banaan over de bodem van de taartpan en schenk het beslag erop. Bak de taart in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart 5 minuten afkoelen en haal de taart uit de vorm. Laat de taart verder afkoelen. Rooster de amandelen in de oven. Verwarm de jam met de abrikozenjam. Bestrijk de bovenkant van de hele taart met abrikozengelei en druk de amandelen op de bovenkant van de taart.