Voor 4 wraps
Ingrediƫnten
- 4 wraps
- 8 chipolataworstjes
- 1 el zonnebloemolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook, fijngehakt.
- 250 gram gezeefde tomaten
- 2 eetlepels worcestersauce
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Snufje chilipoeder
- Snufje zout
- Optioneel: verse groenten zoals ijsbergsla, komkommer of tomaat
Bereiding:
- Fruit de ui en knoflook in de zonnebloemolie glazig in een steelpan. Doe alle andere ingrediĆ«nten, behalve de wraps en de worstjes erbij. Laat aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet al wat dikker worden.
- Bak de worstjes in een koekenpan tot ze goudbruin en bijna gaar zijn. Doe dan de saus erbij en laat dit op middelhoog vuur nog een paar minuten pruttelen. De saus moet nu goed dik, glanzend en plakkerig zijn.
- Verwarm de wraps en beleg ze eventueel met wat sla, komkommer en tomaat. Leg hier de worstjes op met een flinke hoeveelheid van de saus.