26 juli 2013

Witte chocolade-cranberrycake met amandelen

Mijn bakkastje lag vol met ingrediënten die nodig eens opgemaakt moesten worden. Vooral van die ingrediënten waar ik niet zo heel vaak mee bak. In dit geval een zakje gedroogde cranberry’s en witte chocolade. Gelukkig had L. al snel een oplossing: cake. Konden we er mooi gelijk de amandelen in doen die we nog hadden.

Zo gezegd, zo gedaan. Het eindresultaat was erg lekker. De witte chocolade is natuurlijk mierzoet en romig, dus de knapperige noten en de friszure cranberry’s combineerden daar fantastisch mee. Zo werd dit staaltje restverwerking uiteindelijk een fantastische cake die ik graag nog eens zou maken. 



Ingrediënten
  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram cranberry’s
  • 100 gram witte chocolade
  • 75 gram geroosterde amandelen
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de cranberry’s, chocola en amandelen in kleine stukjes.
  • Klop de boter en de suiker luchtig. Klop hier één voor één de eieren doorheen. Klop bij het laatste ei ook de vanille mee. Spatel dan voorzichtig het bakmeel door het mengsel. Roer tot slot de cranberry’s, chocola en amandelen er doorheen. Zorg dat er geen bloem meer te zien is. 
  • Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier bekleedde bakvorm. Bak de cake zo’n 60-75 minuten, of tot de cake goudbruin en gaar is. Dit laatste test je door een satéprikker in de cake te prikken. Als deze er droog uit komt, is het gaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...