Ik had ongelijk. Kennelijk is babi ketjap helemaal niet zo moeilijk om te maken. Zeker niet als je een keukenmachine hebt. Overigens kan je ook voor varkensreepjes of ander varkensvlees kiezen in plaats van hamlappen. Het vlees hoeft dan niet zo lang te pruttelen.
Ingrediƫnten
- 2 el zonnebloemolie
- 300 gram haplappen in reepjes
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 1 rode peper
- 100 ml ketjap manis
- Doe de ui, gember, knoflook, en peper in de keukenmachine en pureer. Je kan het ook heel fijn hakken met een mes, of pletten in een vijzel.
- Bak het vlees goudbruin in de olie. Voeg het gembermengsel toe en bak een minuutje mee. Voeg tot slot de ketjap manis toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer met rijst en bijvoorbeeld geroerbakte Chinese kool of sperziebonen.