Deze salade is echt ontzettend lekker, en eigenlijk zo klaar. Bovendien is de dressing ook al meteen smaakvol omdat de basis bestaat uit spekblokjes. Goed, het is misschien niet de lichtste pastasalade, maar dat moet ook maar een keer kunnen.
Voor 2-3 personen
Ingrediënten
- 200 gram tortellini naar keuze
- ½ komkommer, geschild en in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 125 gram spekblokjes
- 1 ui, in halve ringen
- 150 gram champignons, in plakjes
- Flinke eetlepel crème fraîche, of Griekse yoghurt als je een slankere variant wilt
- Kook de tortellini en spoel deze goed koud. Zet aan de kant.
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant en goudbruin. Haal de blokjes uit de pan maar laat het spekvet achter. Bak hierin de uien en champignons goudbruin. Zet het vuur laag en roer de crème fraîche er doorheen. Haal van het vuur.
- Roer de pasta, komkommer, paprika en het warme crème fraîchemengsel door elkaar heen. Serveer meteen. Ook helemaal koud erg lekker.