Deze burgers zijn niet moeilijk om te maken, zeker niet als je kippengehakt kan vinden. Kan je dat niet vinden? Doe dan gewoon de kipfilets in de keukenmachine. Net zo makkelijk.
Ingrediënten:
- 2 Libanese platbroden
- 200 gram kippengehakt
- 3 el olijfolie
- 1 fijngesnipperd uitje
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ el ras el hanout
- 1 el fijngehakte munt
- 1 ei, geklutst
- Bloem en panko/paneermeel/broodkruim om te paneren
Bereiding:
- Fruit de ui in 1 el olijfolie tot licht goudbruin. Bak hier in de laatste minuut de knoflook en de ras el hanout in mee. Laat dit mengsel afkoelen.
- Kneed het uienmengsel door het gehakt. Kneed hier ook de munt doorheen. Maak twee hamburgers van het gehakt die je eerst door de bloem haalt, vervolgens door het geklutste ei en tot slot door de panko.
- Bak de burgers in de resterende olijfolie goudbruin en gaar. Serveer op het platbrood, eventueel met wat sla, komkommer en tomaat.