Ach, uiteindelijk was het helemaal niet erg want dit brood was simpel maar erg lekker. En het was voor mij eens een kans om de broodmachine die al maanden in de kast stond eens uit te proberen. Een win-win dus.
Ingrediënten:
- 320 ml water
- 500 gram bloem
- 1,5 theelepel zout
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 25 gram boter
- 1 theelepel instantgist
Bereiding:
- Schenk het water in de broodmachinevorm. Strooi de bloem er zo op dat de vloeistof volledig wordt bedekt.
- Voeg zout, suiker en boter toe in afzonderlijke hoeken van de broodvorm. Maak een ondiep kuiltje in het midden van het meel (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in.
- Stel de machine in op de stand normaal, medium korst en druk op start. Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de machine en laat het afkoelen op een rooster.