Ja, er is kaasfondue in pakjes. Maar die is vies. Dus overweeg je kaasfondue te maken? Laat dat pakje voor wat het is en ga even langs de kaasboer voor wat verse ingrediënten. Want echt, kaasfondue maken is niet moeilijk maar wel ontzettend lekker.
Er zijn veel verschillende recepten voor kaasfondue in de omloop, maar dit is de mijne. Zonder kirsch, want ik vind het zonder lekkerder.
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 400 gram Gruyère, geraspt
- 400 gram Emmentaler, geraspt
- 200 gram Appenzeller, geraspt
- 500 ml droge witte wijn
- 1 el maizena
Bereiding:
- Doe de knoflook in de caquelon (pan voor kaasfondue).
- Doe de witte wijn, op drie eetlepels na, in een pan. Breng aan de kook. Voeg hier in kleine beetjes de kazen aan toe. Roer na elke toevoeging goed door met een garde en voeg pas nieuwe kaas toe als de vorige gesmolten is.
- Als alle kaas in de pan zit, roer je de maizena door de achtergehouden wijn. Voeg dit mengsel toe aan de kaasfondue en roer nog even goed door. Giet het kaasmengsel over in de caquelon. Serveer meteen, met brood en bijvoorbeeld stukjes wortel of, wat ik zelf erg lekker vind, rauwe bloemkool.