10 mei 2013

Aardbeiencharlotte met meringuetopping

Soms kan een mens ontzettend zin hebben in aardbeien. En dat had ik. Het is alleen nog niet echt tijd voor verse aardbeien. Dus ging ik voor de diepvriesvariant. Een concessie waar je in dit recept eigenlijk niets van merkt. Sterker nog, het maakt het maken van de aardbeienpuree een stuk makkelijker. 



Recept aangepast van Allerhande
Ingrediënten:
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 gram diepvriesaardbeien, ontdooid
  • 250 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 pakjes lange vingers (a 175 g)
  • poedersuiker
  • 4 meringues 

Bereiding:
  • Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen aardbeien met een vork tot puree. Breng 2 el aardbeienpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de puree en roer totdat de gelatine is opgelost. 
  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle aardbeienpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan met Ø 14 cm. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 
  • Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen. Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Bestrooi met de verkruimelde meringues.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...