Recept aangepast van Allerhande
Ingrediënten:
- 4 blaadjes gelatine
- 300 gram diepvriesaardbeien, ontdooid
- 250 ml slagroom
- 3 el suiker
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 pakjes lange vingers (a 175 g)
- poedersuiker
- 4 meringues
Bereiding:
- Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen aardbeien met een vork tot puree. Breng 2 el aardbeienpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de puree en roer totdat de gelatine is opgelost.
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle aardbeienpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan met Ø 14 cm. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen. Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Bestrooi met de verkruimelde meringues.