De dag erna besloot ik meteen deze taart zelf te maken. Met de toevoeging van geroosterde kokos. Gewoon omdat ik de zomer in mijn hoofd heb.
Ingrediënten:
- 250 gram kermis biscuit (ook wel Brusselse kermis biscuit, Zaanse kermis biscuit of kokoskoekjes genoemd)
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- Sap en schil van 1 grote citroen
- 500 gram volle kwark
- 250 ml slagroom
- 10 blaadjes gelatine
- 50 gram kokos
Bereiding:
- Verkruimel de biscuit in de keukenmachine, of door ze te lijf te gaan met een deegroller, pan of iets anders waar je mee kan slaan. Smelt de roomboter en roer dit door de biscuit heen. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om af te koelen.
- Laat de gelatine weken in koud water. Klop de slagroom lobbig en roer dit door de kwark.
- Doe citroensap, citroenschil en suiker in een pannetje. Verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg eventueel een of twee eetlepels water toe als er niet genoeg vocht in de pan zit om de suiker op te laten lossen. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door het mengsel. Giet het geheel vervolgens bij de kwark. Roer dit snel door elkaar en giet bovenop de koekjesbodem. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Doe de kokos in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Blijf continu roeren terwijl de kokos bakt. Stop als de kokos goudbruin is. Meteen uit de pan halen. Bestrooi de taart vlak voor serveren met de geroosterde kokos.