17 april 2013

Meringues gevuld met chocolademousse en frambozensaus

Er zijn van die toetjes die ontzettend indrukwekkend zijn als je ze op tafel zet. Je kent ze wel, van die toetjes waarvan iedereen denkt dat het ontzettend veel moeite heeft gekost om te maken. Dit toetje is daar een voorbeeld van. Een nestje van meringue, gevuld met chocolademousse en een frambozensaus. Klinkt bijzonder, ziet er lekker uit maar is in de praktijk niet moeilijk. Het kost alleen wat tijd. 



Voor 6 stuks
Ingrediƫnten:
  • 3 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 175 gram pure chocolade
  • Doosje diepvriesframbozen
  • Optioneel: poedersuiker 

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier of een siliconen bakmatje. 
  • Klop de eiwitten luchtig. Voeg er ondertussen beetje bij beetje de suiker aan toe. Klop tot je mooie, stijve pieken hebt. Spuit met een spuitzak zes rondjes van het eiwit op de bakplaat. Doe dan nog drie ringen schuim bovenop elkaar, op de buitenste rand van de rondjes, zodat je een soort mandje krijgt. Zet dit in de oven en laat een uur bakken. Zet dan de oven uit en laat de meringues samen met de oven afkoelen. 
  • Doe de diepvriesframbozen in een steelpan met een eetlepel water. Laat warm worden tot de frambozen uit elkaar vallen en je een saus hebt. Proef de saus. Als deze niet zoet genoeg is, voeg dan wat poedersuiker toe. Eventueel kun je de saus nu nog zeven. Laat afkoelen.
  • Smelt de chocolade en zet deze aan de kant om iets af te koelen. Klop dan de slagroom luchtig. Meng de slagroom en de chocolade tot een egaal gekleurde mousse. Schep dit in de inmiddels afgekoelde meringues. 
  • Serveer meteen als je de mousse zacht wilt eten. Je kan de nestjes ook even in de koelkast zetten, dan wordt de chocolademousse wat stijver. Serveer de meringues met de saus er overheen of er naast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...