8 april 2013

Barbecuetrends voor 2013

We hebben nog niet echt mazzel gehad met het weer de afgelopen maanden. Maar ik ben nu eenmaal een rasoptimist, dus wil ik het vandaag graag eens hebben over barbecueën. Hoop doet leven, en zo.

Gemak bij het barbecueën

Ik heb het nooit geweten, maar kennelijk is er ook sprake van trends als het aankomt op barbecueën. Neem bijvoorbeeld elektrisch barbecueën. De smaak is weinig verschillend van houtskool en het zorgt voor gemak. Het is makkelijk, schoon, rookvrij en dus ook geschikt voor op terrassen. Sowieso wordt gemak bij het barbecueën steeds belangrijker. Logisch ook, want barbecueën is leuk, maar het aansteken van de kooltjes en het schoonmaken van de barbecue na afloop levert een hoop extra werk op. Gelukkig kan je tegenwoordig ook accessoires zoals een brikettenstarter kopen om het jezelf wat makkelijker te maken.Roken
Gerookte vis of vlees zijn heerlijk, en in een barbecue kan je dat makkelijk doen. Het voordeel is dat de barbecue toch al buiten staat, en met een rookbox kan je heel gemakkelijk zelf je zalm roken. Kan je gelijk zelf experimenteren met verschillende soorten hout.

Gietijzeren grillroosters
De meeste standaard grillroosters zijn van RVS of verchroomd. Het voordeel van gietijzer is dat het veel heter wordt en het vlees goed dichtschroeit. Wil je dus dat professionele grillpatroontje in je steak, dan is een gietijzeren grillrooster een goede keuze.Barbecue accessoires
Bij het Barbecue Gourmet System wordt je barbecue ineens veel meer dan alleen een apparaat om stukjes vlees op te bereiden. In dit systeem kan je een deel van het rooster uit je barbecue halen en er een accessoire, zoals bijvoorbeeld een poffertjespan, voor in de plaats zetten.Maar ook als je niet zo’n moderne barbecue hebt, zijn er fijne accessoires om je barbecue mee uit te breiden. Denk bijvoorbeeld eens aan een pizzasteen, zoals deze van Weber. En mocht het nou toch nog prutweer zijn, dan kan die pizzasteen ook nog eens in de oven. Dat hebben wij tenminste gedaan en het eindresultaat was fantastisch. Daar kan de pizzeria niet tegenop. De bodem wordt heerlijk krokant, je pizza is snel klaar en hij verbrandt niet. Zoek je nog een lekker pizzarecept? Kijk dan hier.

Zoek je zelf nog toebehoren voor je barbecue? Kijk dan eens op http://www.barbecueswinkel.nl/. Of ben je al een doorgewinterde barbecue-kok en ben je toe aan een mooie Weber? Dan vind je hier misschien wel wat je zoekt. Kijk ook eens op fonq.nl voor andere leuke kookspullen.

Bron foto's 1 en 2: freedigitalphotos.net

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...