Nu hoor ik je bijna denken dat deze koekjes niet lekker kunnen zijn. Toch zijn deze zachte koekjes van nature lekker zoet. Bovendien weet je dat je iets gezonds eet, en alleen dat is al voldoende om in korte tijd van je ochtendhumeur af te zijn.
Ik gebruikte dit keer kokos, kaneel en rozijnen in de koekjes maar je kan natuurlijk allerlei ‘vulling’ gebruiken. Noten, pure chocolade, pijnboompitten, sesamzaadjes, noem maar op.
Voor 12 koekjes
Ingrediënten:
- 2 grote of 3 kleine bananen, zo fijn mogelijk geprakt
- 90 gram havermout
- 1 eetlepel geraspte kokos
- ½ tl kaneel
- Handvol blanke rozijnen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de bananen en de havermout. Meng hier de kokos, kaneel en rozijnen doorheen. Schep het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. De koekjes lopen bijna niet uit, dus ze kunnen redelijk dicht op elkaar.
- Bak de koekjes zo’n 13-15 minuten. Laat afkoelen voor je ze eet.