Dit recept voor kikkererwtenmasala was dan ook gelijk een favoriet. De saus is romig en kruidig, terwijl de koriander een lekker frisse smaak aan het geheel meegeeft. En als je dan weet dat je ook nog eens heel gezond bezig bent, weet je dat je een herhaalrecept hebt.
Recept van The Iron You
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el fijngehakte gember
- 1 eetlepel garam masala
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- Cayennepeper naar smaak
- 1 blik (400 gram) kikkererwten, afgespoeld
- 1 blik (400 gram) gezeefde tomaten
- 1 blik kokosmelk
- 1 theelepel maïzena
- Verse koriander naar smaak
- Verwarm de olie in een koekenpan. Bak hierin de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de knoflook, gember, garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de kikkererwten, tomaten en kokosmelk toe en laat 10 minuutjes doorpruttelen.
- Meng de maïzena met een theelepel koud water en giet dit bij de saus. Roer even goed door. Serveer met de fijngehakte koriander en je favoriete rijst of naanbrood.