Dit keer koos ik voor een kip-satévulling. De pindasaus in combinatie met de knapperige groenten was qua textuur een feestje, helemaal gevangen in het platte en stevige brood. Vergis je trouwens niet, deze platbroden zijn een stuk vullender dan wraps. Denk dus niet: oh, daar lust ik er wel drie van. Grote kans dat je ogen in dit geval groter zijn dan je maag.
Voor 4 broden (dus 2-4 personen)
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 3 eetlepels ketjap
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- Satésaus (hoeveelheid en soort naar keuze)
- 4 platbroden
- ½ komkommer, in lange repen gesneden
- 1 paprika, in lange repen gesneden
- 100 gram rode kool, in lange repen
- ¼ krop romaine sla, in grove stukken gesneden
- Snijd de kip in stukjes of repen en meng ze met de ketjap en de knoflook. Laat minstens 20 minuten marineren. Snijd intussen alle groenten.
- Bak de kipfilets in de olie in een koekenpan goudbruin en gaar. Bereid intussen de satésaus en verwarm de broden even kort in een droge koekenpan. Meng de kip met de satésaus en doe dit in het brood. Maak af met de groenten en rol op. Meteen serveren.