2 juli 2014

Chocolade-kersencake

Het was een zonnige zondagmiddag en wij gingen op onze nieuw gekregen Spartamet (ja, zo’n onderwetse met benzinemotor) een stuk rijden. Nu wist ik wel dat wij in de buurt twee boerenwinkels hadden, maar op de een of andere manier waren we daar nog niet geweest. Nu kwamen we er spontaan langs en we konden het niet laten om er even iets te kopen. Met onder andere een flinke zak opperdoezen en een grote zak zoete kersen gingen we weer huiswaarts.

Eenmaal thuis wilden we de kersen niet alleen zo eten maar besloten ze ook te verwerken in iets lekkers. We twijfelden over een clafoutis, een crostata en een kersenvlaai maar besloten uiteindelijk te kiezen voor een doodeenvoudige cake. Maar dan wel een met chocola.

Deze cake is echt waanzinnig lekker. Lekkerder dan we van tevoren verwacht hadden en lekkerder dan hij eruitziet. Deze cake gaat absoluut opnieuw gemaakt worden. Ik durf te zeggen dat dit mijn favoriete cake ooit is.

Toch jammer dat verse kersen maar een korte tijd in het jaar verkrijgbaar zijn.



Ingrediënten:
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 25 gram cacaopoeder, gezeefd
  • 30 grote kersen, gehalveerd en ontpit
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  • Klop de roomboter luchtig met de suiker. Voeg hier één voor één de eieren aan toe en tot slot de vanille en het zout. Meng het bakmeel en de cacaopoeder door het botermengsel heen. Roer, als de bloem bijna helemaal is opgenomen, ook de kersen door het beslag. 
  • Doe het beslag in de cakevorm en bak in vijf 1 uur en 15 minuten de cake gaar. Check na een uur of de cake al gaar is door een droge satéprikker in de cake te prikken. Als deze er zo goed als droog uit komt, is de cake klaar. Helemaal af laten koelen voor je de cake eet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...