Ben je er nou niet zo gek op, probeer deze burgers dan eens. Je proeft nog steeds wel broccoli, maar het is toch net even iets anders. Bovendien zijn ze erg makkelijk om te maken en je kan eindeloos variëren met de kruiden die je er in stopt.
Klik op meer lezen voor het recept!
Recept aangepast van Foodgloss, voor 8 flinke burgers
Ingrediënten:
- 350 gram broccoli
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 80 gram bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel Worcestershire sauce
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1,5 eetlepel melk
- olie om in te bakken
Bereiding:
- Kook de broccoli gaar en laat afkoelen. Stamp met een aardappelstamper tot kleine stukjes. Dit kan eventueel ook in de keukenmachine maar maak het niet te glad.
- Meng de kaas, bloem, eieren, Worcestershire sauce, paprikapoeder en melk tot een glad beslag. Roer hier de knoflook en ui doorheen. Meng hier tenslotte de broccoli door.
- Verwarm een pan met een laagje olie op middelhoog vuur. Schep hier wat van het beslag in en smeer dit uit tot een burger van ongeveer 1 cm dik. Bak om en om tot beide kanten goudbruin en gaar zijn. Bestrooi met wat extra paprikapoeder en serveer meteen.