14 juli 2014

Watermeloensorbet met vlierbloesem

Het is weer de tijd van vers fruit, sappige bessen en zomerse smaken. En wat mij betreft is er weinig fruit zomerser dan de watermeloen. Zoet, fris, sappig en ideaal om een paar plakken van te eten als je met je zonnehoed aan het zwembad ligt te genieten van een zacht briesje. Maar soms heb je net even teveel watermeloen in huis om alles ‘zo’ op te eten. Dus wat doe je dan? Dan maak je watermeloensorbet!

Voor dit recept gebruik ik een ijsmachine. Als je die niet hebt, kan je er ook voor kiezen om dit recept te maken en het mengsel dan elk halfuur uit de vriezer te halen en helemaal los te roeren met een vork. Je sorbet is dan iets minder glad, maar niet minder lekker. Ik gebruik trouwens de vlierbloesemsiroop van Foodelicious.nl maar je kan het ook zelf maken.


Klik op meer lezen voor het recept!

Ingrediƫnten:
  • 800 ml watermeloensap
  • 2 eetlepels vlierbloesemsiroop 
  • Sap van 1 citroen
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout

Bereiding:
  • Snijd voor het watermeloensap een watermeloen in blokken en maak hier in de sapcentrifuge sap van, tot je 800 ml hebt. Je kan het ook in een blender doen maar haal het sap dan nog even door een grove zeef. 
  • Doe een beetje van het watermeloensap in een pan, samen met de suiker en het zout. Verwarm tot de suiker is opgelost. Giet dit weer terug bij de rest van het sap, samen met de vlierbloesemsiroop en het citroensap. Laat het mengsel in de koelkast helemaal afkoelen. 
  • Doe het mengsel in een ijsmachine en draai hier in ongeveer 20-25 minuten een sorbet van. Schep in een bak en zet in de vriezer. Haal 10 minuten voor het serveren uit de vriezer om het scheppen van bolletjes makkelijker te maken.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...