7 juli 2014

Aardbeien fruit roll ups

In Amerika zijn fruit roll ups een soort snoepje in de vorm van een lange plak die opgerold is. Gemaakt van fruit, of in ieder geval smakend naar fruit, en ze zijn behoorlijk populair.

Zelf kun je ook zo’n fruit roll up maken. Van zo’n beetje iedere fruitsoort of een combinatie daarvan. Het eindresultaat is een lekkere, gezonde snack die je het gevoel geeft alsof je flink aan het snoepen bent. En alles wat je nodig hebt is fruit, een keukenmachine, een oven en een heleboel geduld.


Klik op meer lezen voor het recept!

Ingrediƫnten:
Veel fruit. Ik gebruikte 500 gram aardbeien
Optioneel: als je fruit niet zoet genoeg is, wat suiker of honing. Ik liet dit weg.

Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op zijn laagste temperatuur, voor mij is dat 80 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen mat.
  • Maak het fruit schoon en doe dit in een keukenmachine of blender. Pureer tot het volkomen glad is en goed vloeibaar.
  • Giet het mengsel op de bakplaat en verdeel tot een zo dun mogelijke laag: ongeveer 1-2 mm dik. Als je teveel fruit hebt, doe dat dan op een tweede bakplaat. Doe de bakplaat in de oven. Na 6-8 uur zijn je rollups klaar. Dit is het geval als het fruit niet meer aan je vinger plakt en ook niet indeukt als je het aanraakt maar het fruit moet niet verkleuren. Mocht dit aan de randjes toch gebeuren terwijl het middelste deel nog niet klaar is, bestrijk de donkere delen dan met wat water.
  • Haal het fruit uit de oven en laat afkoelen. Als je het fruit op een siliconen bakmat hebt liggen, leg hier dan een bakpapiertje op en draai het geheel om. Haal de bakmat van je fruit rollup af en druk goed aan op het bakpapier. Als het fruit al op bakpapier ligt, kun je het gelijk in repen knippen en oprollen. Klaar zijn je roll ups!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...