Zelf gele rijst maken kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met saffraan. Nu is saffraan best duur, dus dat zal ik niet snel gebruiken voor een doordeweekse maaltijd. Kurkuma, of koenjit, daarentegen weer wel. Dit koop je gewoon in een potje bij de supermarkt. Het is hetzelfde kruid dat verantwoordelijk is voor de kleur van de kerriepoeder die je never nooit meer uit je mooie nieuwe witte t-shirt krijgt dat je eigenlijk even uit had moeten doen voor je ging koken maar dat uiteindelijk vergat. Prima om witte rijst mee te kleuren dus.
Ingrediƫnten:
- 200 gram rijst naar keuze, ik gebruikte basmati
- 2 tl kurkuma
- 400 ml water
- Doe de rijst, kurkuma en water in een pan. Breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes koken tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en goed gaar is.
- In de rijstkoker? Doe alles in de rijstkoker, deksel er op, aanzetten en wachten tot hij klaar is.