Overigens maakte ik alles voor deze taart zelf. Dat wil zeggen, de chocoladecake en de chocoladepudding kwamen niet uit een pakje. En ik denk dat dat de smaak echt goed heeft gedaan. Toch kan ik het me voorstellen als je deze taart wel met voorgebakken cake en pudding uit de supermarkt wil maken. Prima, maar kies dan wel voor de beste ingrediënten die je kan krijgen. Daar staat of valt je taart mee.
Ingrediënten:
- 600 gram chocoladecake in plakken
- 400 kersen op siroop
- 2 el kirsch
- 500 ml chocoladepudding
- 500 ml slagroom, opgeklopt
- 1 el maïzena
- 125 roomkaas, op kamertemperatuur
- 2 el witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract of het merg van een vanillestokje
Bereiding:
- Leg de plakjes cake in een enkele laag op de onderkant van een springvorm van 20 cm doorsnee. Zorg dat er geen gaten in de bodem zitten.
- Giet de kersen af en bewaar de siroop. Hak de kersen grof en verdeel de helft hiervan over de laag cake. Besprenkel dit geheel met 2-3 eetlepels siroop. Doe de rest van de siroop in een steelpan en meng hier de maïzena doorheen. Laat 3 minuten al roerend koken en laat daarna afkoelen.
- Spatel de chocoladepudding en de helft van de slagroom samen met 1 eetlepel kirsch door elkaar. Verdeel dit over de cake en kersen en zet een uur in de vriezer.
- Klop de roomkaas, witte basterdsuiker, vanille en overgebleven kirsch tot een glad mengsel. Spatel hier de overgebleven slagroom en de rest van de kersen doorheen. Verdeel dit over het chocolademengsel in de springvorm. Zet weer een uur in de vriezer. Overgiet dan met de kersensiroop en zet ongeveer 6 uur in de vriezer.