Deze saus is fijn als je weer eens iets nieuws wilt met je pasta zonder gelijk uit te komen bij zware, romige kaassauzen. Niet dat daar iets mis mee is, maar het schijnt dat je dat niet elke dag kan eten. Dus dan is dit een mooi alternatief.
Voor 3-4 personen
Ingrediƫnten:
- 1 flinke broccoli
- ½ liter kippenbouillon
- 3 eetlepels kruidenroomkaas
- 1 el oregano
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 2 kipfilets, in blokjes
- 300 gram pasta naar keuze
- Optioneel: handje olijven
Snijd de broccoli in roosjes. Snijd ook de stengel in kleine blokjes. Doe alles met de kippenbouillon in een pan en breng aan de kook. Laat koken tot de broccoli helemaal zacht is. Bak intussen de kipfilet en de ui goudbruin in de olijfolie.
Pureer met de staafmixer of met een blender tot een gladde saus. Als de saus te dik is, kan je nog wat kippenbouillon toevoegen. Voeg de roomkaas, oregano en knoflook toe en laat nog even goed warm worden.
Kook de pasta tot deze bijna gaar is. Giet de pasta af en roer de saus en de kipfilet er door. Serveer meteen, eventueel met wat in plakjes gesneden olijven.