26 juni 2013

Zoete uiendip

Ik ben de eerste om toe te geven dat deze dip er niet bijzonder lekker uitziet. Laat dat je echter niet misleiden. Deze dip is heerlijk! Het is zoet, romig en ontzettend smaakvol. Bovendien op basis van uien, dus je kan jezelf nog wijs maken dat het gezond is ook. Dat is niet zo, maar alle beetjes helpen.

Deze saus is heerlijk op een hamburger, bij frites, bij kaas, als dip bij chips of bij de BBQ.



Ingrediƫnten
  • 1 el roomboter
  • 2 flinke uien
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 250 ml mayonaise

Bereiding
  • Smelt de boter in een pan op laag vuur. Snijd de uien in halve ringen en karameliseer deze in de boter tot ze goudbruin en zoet geworden zijn. Doe de uien samen met de azijn, honing en mosterd in de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. 
  • Haal de uien uit de keukenmachine en roer er de mayonaise doorheen. Zet een uurtje in de koelkast om de smaken goed te laten mengen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...