28 juni 2013

Pineapple upside down cake

Het tweede taartrecept in een week tijd. Blijkbaar zit ik in een taartenfase.

Ik kan heel veel vertellen over deze taart, maar eigenlijk vind ik dat je deze taart zelf moet maken en voor zich moet laten spreken. Deze taart is door het gebruik van ananas erg zomers en is verder vooral fantastisch smeuïg en zoet. Heerlijk!



Recept van Joyofbaking.com
Ingrediënten
Toplaag:
  • 55 gram boter
  • 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ananas, in plakken en zonder de kern
Cake:
  • 195 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 115 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren, gescheiden
  • 120 ml melk

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt voor de toplaag de boter en de basterdsuiker samen in een pan. Smelt tot de suiker volledig is opgelost en begint te karameliseren. Giet dit mengsel in een invette en met bakpapier bekleedde bakvorm. Leg hier de plakken ananas op
  • Klop voor de cake de boter en suiker luchtig. Voeg dan de vanille en de eidooiers toe tot je een glas mengsel hebt. Meng bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg dit in drie toevoegingen toe aan het botermengsel, waarbij je afwisselt met de melk. Roer tussen de toevoegingen het beslag goed door elkaar. Klop de eiwitten tot stijve pieken en vouw ook deze door het beslag. Giet het beslag op de toplaag in de bakvorm. Bak de taart in 45-55 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de cake gaar. 
  • Draai de taart om en serveer met de ananas aan de bovenkant. Lekker met wat slagroom.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...